Blogs over schrijven

Blogs over schrijven · 26. januari 2021
UIT HET LEVEN VAN EEN SCHRIJVER (1) Nieuwe fase manuscript GertJan* Deze week heb ik de laatste hand gelegd aan deel 1 van mijn manuscript en vandaag ben ik begonnen aan deel 2. Ik kreeg stimulerende reacties van proeflezers. Het ms heeft nu de lengte van een novelle. Voor mij een nieuwe ervaring om aan een groot project te werken. Ik profiteer daarbij van mijn ervaring als schrijver van ultrakorte verhalen. Ik heb in ieder geval niet de neiging uit te weiden. Het is een uitdaging een goede...
Blogs over schrijven · 07. februari 2020
Schrappen, herschrijven en de kern overhouden

Blogs over schrijven · 03. juli 2019
“Het miraculeuze van literatuur is dat je in het leven van anderen kunt stappen. Je beleeft de gedachten en gevoelens van een ander alsof het de jouwe zijn. Je leert mensen beter kennen dan in je echte leven. Sla je het boek dicht dan is er in het beste geval in jou iets in trilling gebracht. Je kijkt ergens anders tegenaan, je vraagt je iets af, je beschouwt je omgeving met andere ogen. Een geslaagde roman drukt een waarheid uit die verder gaat dan literaire verbeelding en dan de feiten uit...